Aanbiedingen – Bonenlijst 2024

UP DATE 04/03/2024

 

Door de vele aanvragen van de laatste maanden, is onze voorraad bonen sterk gedaald en zijn sommige variëteiten niet meer voorradig. Om die reden gaan we vanaf januari 2024 enkel kleine bestellingen aannemen van maximum 7 bonenrassen per liefhebber.

Bedankt voor jullie begrip en we wensen jullie allemaal een prachtig 2024.

++++++++++++++++++++++++++++

Deze rassen zijn voorlopig OUT of STOCK :

'De la Bereta' (1133)---

Leverkleurige boon (407)---

'Maseleta' (1147)---

'Enfant de coeur de Arnald-Aosta' (1128)---

'Merveille de France' (627)-

'Lengua de lobo' (652)-

'Rose Creek Beauty' (676)-

 

++++++++++++++++++++++++

 

Voor 2024 bieden we een 100 tal bonenrassen aan (enkel Phaseolus vulgaris).

Ze zijn alfabetisch gerangschikt.

Bekijk het aanbod door op ‘Bonenlijst 2024’ te klikken.

Beschrijvingen en illustraties van deze rassen zijn terug te vinden bij de rubriek ‘Phaseolus – ‘Le Roi du Potager’

De prijs per zakje bedraagt 2 Euro of 10 Euro voor 7 zakjes.

Verzending/verpakking is afhankelijk van het gewicht en van de locatie ( binnen- of buitenland)

In elk zakje zitten ca. 7-12 bonen, soms meer afhankelijk van het ras.

Overschrijving op BE56 4239 1036 9188

BIC : KREDBEBB

van Guy Dirix.

Hoe bestellen  ?  stuur een email met de gevraagde rassen --- we berekenen het totaalbedrag en laten het je weten via email. 

***********************************************

Bonen zijn over het algemeen makkelijk te telen planten met relatief weinig ziekten.

Het grootste probleem is de bonenkever :

Omdat in de bonenzaden eitjes of larven kunnen zitten van de bonenkever , is het verstandig om de droge of halfdroge zaden 3-4 dagen in de vriezer te doen op -20 °C zodat de eitjes en de larven vernietigd worden.

Kouder kan natuurlijk ook en het heeft geen invloed op de kiemkracht.

De bonen moeten wel in goed afsluitbare potjes of zakjes in de freezer geplaatst worden.

 

PS.  De rassen 'Wren's Egg' en 'Scotia' zullen pas vanaf midden november beschikbaar zijn : het zijn zeer late variëteiten, de zaden zijn nog aan het rijpen, daarna gaan ze vier dagen in de freezer (-20 °C) (bonenkever !)

Reacties zijn gesloten.