Allerfrüheste zartschotige Brech
In Duitsland waren rond 1900 deze vroegrijpende struikbonen zeer populair. Men gebuikte ze als ‘breekboon’ (snijboon).
“ Struikbonen met zachte en fijne vlezige peulen, enorm rijkdragend. Deze variëteit zou in geen enkele keuken mogen ontbreken” Carl Pabst-1905-
![Allerfruheste zartschotige Brech-1913- Allerfruheste zartschotige Brech-1913-](https://belleepoquemeise.be/wp-content/uploads/2022/02/Bonen-Buchners-Allerfruheste-zartschotige-Brech-1913--rotated.jpg)
![Allerfruheste zart..Pabst-1905 Allerfruheste zart..Pabst-1905](https://belleepoquemeise.be/wp-content/uploads/2022/02/Allerfruheste-zart..Pabst-1905-300x300.jpg)
Uit catalogi 'Carl Pabst'-1905- en 'Rudolf Büchner'-1913-