Conflans, Haricot de C.

Conflans, Haricot de C.

"Deze vermoedelijk verdwenen staakboon werd bekomen door Eugene Perrier de la Bathie (1825-1916) uit Conflans, een Frans dorp in de buurt van Albertville.

Deze boon is genoemd naar zijn verblijfplaats in Conflans.

“ Is een kruising uit ‘Intestin’. En een verbetering want dit ras is minder gevoelig aan vochtige weersomstandigheden. Staakboon met roos paarse bloemen en lange groene peulen tot 10-18 cm lengte, ietwat gekleurd met paarse strepen. Bij rijpheid zijn ze strogeel. De mooie zaden zijn grauwgrijs tot groenachtig bruin met een leiblauwe tint en met een rode of gele tekening aan de navel. De peulen zijn volledig draadloos en uitstekend van smaak.”

Ref. Revue Horticole- 1878-

“…grains variant d’un gris livide au brun verdâtre, nuancé de bleu ardoisé, avec une auréole roussâtre ou jaunâtre autour de l’ombilic, de 13 à 14 mm de long sur 6 à 8 mm de large, ellipsoïdes-oblongs, obliquement déprimés sur la face ombilicale…"

Beschrijving van de bonen door Eugène Perrier in 'Revue Horticole' anno- 1878-p.406

Conflans-RH

Het gerenomeerde tuintijdschrift 'Revue Horticole' uit Parijs verscheen in 1829 tot in 1974. Onmisbaar voor tuinbouwers, botanici, tuinliefhebbers...met interessante artikels over alles wat met planten te maken heeft, van rozen naar groenten, van fruit naar dahlia's, van orcideeen naar bomen, enz...

 

Reacties zijn gesloten.