Vigevano, Borlotto rampicante di V.

Vigevano, Borlotto rampicante di V.

Vigevano is een Noord-Italiaanse stad in de streek van Lombardije.

“Zeer gewilde en gewaardeerde varieteit. Overvloedige oogst van fel rood gekleurde en gevlekte lange peulen. Zeer smakelijk en zeer gewild op de markten, die zowel groen als gedroogd aanzienlijke prijzen bereiken”

Ref.catalogus Fratelli Franchi uit Bergamo-I--1928-

vigevano-franchi-1928-1

Ref.catalogus Fratelli Franchi uit Bergamo-I--1928-

Collection "Ventmarin"

Vigevano, Borlotto di vigevano'-Franchi-1937-

 

Ref.catalogus Fratelli Franchi uit Bergamo-I--1937-

Ingegnoli-Dove e come-1912-

„De naam Borlotto-boon omvat verschillende variëteiten met bolvormige en met enigszins ovale zaden; het zijn allemaal zeer krachtige en productieve variëteiten; sommige zijn zelfs sterke klimmers. De kleur van de zaden is zwart, wit of wit met rood gestreept.

Van deze laatste kleur zijn verschillende ondersoorten bekend, die door de min of meer levendige strepen van de zaden en peulvruchten te onderscheiden zijn. Borlotto „Vigevano“ is naar onze mening degene die het meest verdient om te worden gekweekt vanwege de schoonheid van de peulen en de zaden, ook omwille van de overvloedige oogst en de smaak van de zaden.

De plant wordt iets hoger dan 2,50 m.

De peulen zijn geelachtig wit, gevlekt en gestreept met wijnrood; de peulen zijn bijna zonder draad of vlies, dus zoals ‚prinsessenbonen , maar het meest gebruikt men ze als verse dopboon of als droogboon.“

Ref. Fratelli Ingegnoli „Dove e come s’impiante un orto“-1912-Milano-I-

Reacties zijn gesloten.